Raceprofil

En Australian Shepherd også kaldet en Aussie er velproportioneret hund, der er en anelse længere end den er høj.

Den er opmærksom og livlig, smidig og hurtig, fast og muskuløs uden at være klodset. Pelsen er af moderat længde og grovhed med en

farvevariation der spænder fra rød merle og rød over sort til blå merle, alle med eller uden hvide og tan tegninger, som giver alle hunde et individuelt udseende.

Den fødes både med og uden hale og er derfor tidligere blevet kuperet, men herhjemme vil den fremtræde både med og uden hale.


Raceprofil
Australian Shepherds blev skabt til at være en middelstor, intelligent, alsidig hyrdehund med stor karakter og udholdenhed. Mange Aussies udfører stadig i dag det arbejde, som de var skabt til, og de, som aldrig har set får eller kvæg, har normalt et stærkt hyrdeinstinkt.

Det betyder, at de let vil falde for fristelsen til at hyrde hunde, børn, cykler eller biler, hvis man ikke lærer dem noget andet.At være avlet til at arbejde hele dagen betyder, at de fleste Aussies ikke er tilfredse med at være sofahunde, selvom Aussies naturligvis har individuel karakter og nogle er mere adstadige og stille end andre.

For det meste er de højenergiske hunde, som har brug for en mening med livet, altså et arbejde at udføre. Ejere må derfor være indstillet på at give disse hunde den tid og opmærksomhed, som de har brug for, igennem leg og træning, for som med enhver anden hund kan planløs energi blive vendt til destruktiv adfærd, såsom at grave eller tygge.

Men man skal vide, at løbe, hoppe og være voldsom er alt sammen del af en normal Aussie.Disse hundes store intelligens, som er nødvendig for at kunne udregne og kontrollere kreaturer, kan blive negativ, hvis den bliver efterladt utrænet og ubrugt.

Aussies er yderst kapable til at udregne deres ejer. Det er anbefalelsesværdig at træne lydighed, som en måde at lære ejeren, hvordan man kanaliserer den typiske Aussies indgroede ønske om at "please", til en ønskværdig opførsel. Aussies lærer meget hurtigt, så vær indstillet på at holde din Aussie beskæftiget med gåture, leg, og træning til gavn for både krop og sjæl. De elsker al form for arbejde, udover hyrdearbejde f.eks. lydighed, agility, sporarbejde og frisbee, men faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

De fleste er svære at holde fra vand, og de er super fodvarmere, når de ruller sig sammen i fodenden af sengen. Selvom Aussies er venlige overfor alle, er Australian Shepherds som race reserverede og forsigtige overfor fremmede.

Med Aussies, af denne mere reserverede type, er det vigtigt at sørge for at hunden omgås mange fremmede, men naturligvis aldrig tvinge den. Aussies er som oftest ret beskyttende overfor deres familie og hjem, hvilket er acceptabelt i visse situationer og ikke i andre, og som ved alle andre racer kan også en dårlig socialiseret Aussie udvikle aggressiv adfærd. De elsker børn, specielt hvis de vokser op med dem, og bliver hurtigt et hengivent familiemedlem.

Aussies er som helhed sunde hunde og kan forventes at leve op til 12 år eller mere. Selvom det er minimalt, må der påregnes nogen børstning for at holde pelsen ren og uden filtre. For at vedligeholde deres høje energiniveau, vil en normal, aktiv Aussie have brug for et godt højenergi-foder.Aussies er den perfekte hund, til den der ønsker en super trænbar, alsidig og meget intelligent hund, som kan arbejde eller lege "til kvæget er i stald".

Hvis du har tid og engagement til en Aussie, vil du ikke blive skuffet. Disse specielle hunde fortjener specielle ejere. Deres loyalitet, engagement, karakter og humoristiske sans sætter dem i en klasse for sig!