Raceprofil

Berger Picard -eller som oftest kaldet Picard er en middelstor hund med et rustikt og originalt udseende. Skikkelsen er elegant og kraftfuld med en god muskulatur og knoglebygning. Hovedet er Griffon-agtigt med et vågent og intelligent udtryk

Karakteristisk er dens naturligt opretstående ører. I afslappet tilstand bæres halen som et "j". Pelsen er er let strid med en længde på 5-6 cm, og den kræver ingen pelspleje. En picard skal have et naturligt pjusket udseende. Farverne varierer meget men den må ikke være hvid, sort eller "Harlekin-farvet". Hannerne måler fra 60-65 cm og tæverne måler 55-60 cm. Vægten er 22-34 kg.

Raceprofil
Efter to verdenskrige var Picarden næsten udryddet i Frankrig, og først efter et seriøst avlsarbejde blev racen restitueret i 1953. Den franske klub "Les Amis du Berger Picard" blev stiftet i 1956.

Picarden er stadig en forholdsvis sjælden hund - også i sit hjemland Frankrig. I hele verden anslås det, at der kun er ca. 3500-4000 Picards.
Som mange andre hyrdehunde er Picarden en rigtig god familiehund - og dens børnevenlighed fremhæves. Picarden er venlig - men reserveret overfor fremmede. Den er vagtsom og beskyttende - men ikke aggressiv. Af natur er det en velafbalanceret og psykisk stærk hund.

Picarden er en hund, som er "vant til" at arbejde selvstændigt. Den lystrer men den er bestemt ikke fører-afhængig. Den er intelligent og har en stærk integritet, så man skal ikke forveksle en eventuel stædighed med dumhed, men tage det som udtryk for en selvstændig handlemåde.

Der er næsten ikke grænser for, hvad Picarden kan bruges til med den rette træning. Den bruges i sit hjemland til at hyrde får samt som politi- og redningshund. Den er formidabel til sporarbejde og bruges derfor som "trøffel-hund". Picarden går ikke ad vejen for agility - og så elsker den vand -både det, der kan pjaskes i, og det der kan svømmes i.

En Picard bliver aldrig en modehund, men den er en perfekt, for den, der ønsker sig en arbejdshund, en "hundekammerat" eller et nyt medlem af familien. Picarden - den nye familiehund i det nye årtusind.