Raceprofil

Som navnet angiver, stammer Bouvier des Flandres fra både den franske og den belgiske del af Flandern. Der er igen naturlig grænse mellem de to områder. Navnet Bouvier des Flandres dukker op i slutningen af 1. verdenskrig.

Der var ikke mange Bouvier-hunde der overlevede krigen, men der var nogle stykker i Østflandern og Antwerpen og deraf kommer egentlig navnet "Bouvier des Flandres".

På den første udstilling efter krigen i 1919, var der kun få eksemplarer af racen at se. Men allerede i 1920 på en udstilling i Antwerpen var der 16 eksemplarer. I 1922 blev den belgiske for Bouvier des Flandres grundlagt og den første udstilling for racen blev afholdt. På denne udstilling blev der vist 52 eksemplarer af racen.

Straks herefter blev den officielle standard fastlagt og godkendt af FCI. Racen fik ved samme lejlighed sit officielle navn "Bouvier Belge des Flandres". Allerede i året derefter blev den hollandske klub for Bouvier des Flandres grundlagt.

De første Bouvier i Danmark blev registreret i Dansk Kennel Klub omkring 1966.
Bouvien er klassificeret i FCl gruppe 1, sektion 2, hvilket er hyrde- og kvæghunde med brugsprøve.

Anvendelse
Bouvieren blev oprindeligt brugt som kvægdriver, (navnet Bouvier des Flandres, betyder rent faktisk "kvægdriveren fra Flandern") trækhund eller til at drive smørkværnen med. Men efterhånden som landbruget blev moderniseret, blev der mindre brug for en hund til den slags opgaver.

Bouvier des Flandres bruges i dag først og fremmest som vagthund på store gårde men også som forsvars- politi- og familiehund. Dens fysiske egenskaber, dens fortrinlige sporsans, dens initiativ og intelligens gør den velegnet til brug som sporhund og meldehund og som hjælper for skovfogeden mod krybskytter.

Som medlem af Klubben for Hyrde-, Kvæg- og Gårdhunde, bliver du som ejer af en Bouvier automatisk medlem af Bouvier-gruppen og kan deltage i de forskellige aktiviteter, som gruppen arrangerer, f.eks.:

  • Skuer, hygge weekends
  • Træningsweekends
  • Skovture
  • Mental "test"
  • Pelsplejekurser
  • Lydighedstræning
  • Udstillinger i regi af Dansk Kennel Klub og Klubben for Hyrde- Kvæg- og Gårdhunde.