Raceprofil

Den Hvide Schweiziske Hyrdehund stammer oprindeligt fra Tyskland, hvor Ritmeister Stefanitz brugte en hvid hyrdehund med opretstående ører og glat pels som han parrede med en langhåret brunmeleret hund, bærende det sorte gen, for at fremavle den farvede schæferhund.

Derfor har der siden været født hvide langhårede schæfere og vores Hvide Schweiziske Hyrdehund er efterkommer af den første kombination.
Fra 1954 kunne de hvide schæfere dog ikke mere stambogføres, der var dog avl i hvide schæferhundeklubber rundt i verden og i Danmark kom i 1974 de første hvide schæfere til landet.

DKK anerkendte og X registrerede i 1997 racen som Hvide Hyrdehunde, men først i 2003 blev racen godkendt af FCI som en selvstændig race med navnet Hvid Schweizisk Hyrdehund, idet Schweiz mente det var der de første Hvide kom til Europa.

Hvid Schweiziske Hyrdehund i Danmark
Specialklubben blev stiftet i 1979 under navnet Hvid Schæferhunde Klub, så til næste år er det 30 år siden klubben blev stiftet, undervejs har klubben haft flere forskellige navne, men i 1997 fik klubben navnet Hvid Hyrdehund i Danmark. I 2008 blev racen knyttet til KHKG.