Mastin De Los Pirineos

Kort om Mastin De Los Pirineos

MENTALITET
En rolig, værdig og meget intelligent hund. Generelt venlig mod alle mennesker. Over for fremmede er den iagttagende og selvsikker. Over for andre hunde er den godmodig og bevidst om sin overlegne styrke. Som familiehund er den pålidelig og meget beskyttende. Som vagthund advarer den med en dyb gøen, som kommer langt inde fra brystet.

BEHOV
Den er meget stor og har dermed brug for masser af plads omkring sig både ude og inde. Den har ikke det store motionsbehov, såfremt den har god plads udenfor. Den er god til at beskæftige sig selv med ?ben? og andet hundelegetøj.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er muskuløs, udholdende og glad for at bevæge sig, men den gør det med afmålt ro og uden at være omkringfarende. Som voksen afpasser den sin aktivitet efter forholdene. Den er lydhør over for anvisninger og holder god kontakt med "flokken".

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt og tyk, grov og af moderat længde. Det er en naturpels, som beskytter effektivt i al slags vejr, og hunden sætter stor pris på at kunne bevæge sig frit mellem ude og inde. Pelsen fælder meget i perioder og bør derfor børstes grundigt en gang om ugen.

FCI Standard

Opdrættere

Der er KHKG bekendt ikke nogen opdrættere af denne race blandt vore medlemmer