Mastin Espanol

Kort om Mastin Espanol

MENTALITET
Selv om den er venlig og hengiven over for sine mennesker, bør man overveje om man vil have den som familiehund. Den kan være forbeholden over for fremmede og meget beslutsom, hvis den føler, at det er nødvendigt at forsvare, hvad den har fået ansvaret for. Hanhunde kan som andre racer have problemer med andre hunde , men her snakker vi om en race der vejer lige så meget som en fuldvoksen mand . Dette er en race hvor ejer og hund har et livslangt , for hunden , samarbejde . Hunden knytter sig meget til ejer, men er samtidigt meget selvstændig . Et spansk ordsprog siger, at når en mastin sover, vogter den mest hvilket ikke gør den egnet til et tæt boligområde med meget aktivitet. Vælger man en mstin espanol bør det være et valg efter behov og evner . Store hunde knytter sig meget til første bestemmelses sted og omplacering af en voksen hund, kan være meget vanskeligt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I hjemlandet fungerer mastin espanol fortsat som vagthund for kvæg- og fåreflokke både stationært og på vandring mellem græsningsområder. Den arbejder selvstændigt uden tæt kontakt til mennesker. Dens gøen er dyb og klangfuld og kan høres over anselige afstande.

BEHOV
En mastin espanol elsker meget lange gåture og at studere sine omgivelser. Nye ting på turen vil blive bemærket og gøet af. Motion og løb passer ikke til hunden. Kun det løb hunden selv finder tilpas i leg og dagligdag bør accepteres , da knoglebygning ikke må stresses , specielt i opvæksten og jo mere ejer viser roen jo mere viser hunden samme tendens

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er tæt og tyk, robust og beskyttende mod al slags vejrlig. Den kræver jævnlig og grundig gennembørstning, men fælder alligevel meget, hvis hunden opholder sig indendørs. De nederste øjenrande er løse og danner en fold, som bør holdes omhyggeligt ren. Mange af racen er også udstyret med dobbelte ulveklør og skal jævnligt tilses.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen behøver en venlig, men samtidig en bestemt opdragelse. Den har dog stadig, som andre molosser en sårbar psyke og må ikke opdrages med straf. Den skal tidligt vænnes til at møde fremmede mennesker, andre hunde og nye omgivelser. En tæt kontakt med familien vil gøre den til en relativt, men næppe ubetinget lydig hund. Spor træning og lydighed vil kunne læres af mastinen , men kun i korte intervaller, da det stadig er en meget selvstændig hund

OPRINDELSE
Racen har formentlig ligesom de øvrige mastiffer sin oprindelse i de gamle krigshunde fra øst. Den er antagelig kommet til Spanien med græske og fønikiske handelsfolk omkring vor tidsregnings begyndelse. Siden middelalderen har den været vagthund for dyreflokke, som den beskyttede effektivt mod angreb fra ulve og andre rovdyr. De to markante poser foran på halsen beskyttede hunden mod bid på struben. Den har desuden altid bevogtet gården, dens folk og deres værdier i almindelighed.

HØJDE
Hanner mindst 80 cm. Tæver mindst 75 cm.

VÆGT
75-100 kg.

FARVER
Gul, fawn, rød, sort ulvegrå eller vildtfarvet, brindlet eller flerfarvet.

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mastin Espanol.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub

FCI Standard

Opdrættere

Der er KHKG bekendt ikke nogen opdrættere af denne race blandt vore medlemmer

 

Racerepræsentant

 

Allan Lindenhoff

Skovkanten 11, 6700 Esbjerg

Tlf : 2097 5759

Mail: bathorn@jubii.dk (Mail foretrækkes)